December 22, 2009

Christmas Song

video

Hahah... selamat mendengar & terhibur .....

Merry Christmas 09 & Happy New Year 2010...
to all My Big Family & Frens

November 19, 2009

KEMPEN..

Katakan TIDAK kepada 'COAL-FIRED PLANT'
Sayangi SABAH sebagai negeri yg kaya dengan biodiversiti..

sekadar gambar hiasan

Credit to Dorothy

November 5, 2009

Macam-macam

Petikan dr :
Daily Express
4hb Nov 2009

October 28, 2009

Dolu-dolu kala


Jaman budak2 lagi baini...nda ku sangka dari kecik sampai la kebesar...still menten ensom boi..wakakakkaa.....apa2 pun sa terima hakikat seada2nya...kepada mereka yg merasakan dirinya tercabar...sabar jer la ekkk......
Alaaa bukan susa mo cari sa yg mana satu....kalau kamurg butul2 kawan...cuba la teka?
???

October 21, 2009

Busy

Memberi laluan kepada ini:

Akan bersambung......dengan ini pula:

October 15, 2009

[INFO] Rahsia Alamat Email anda

Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@ gmail.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@gmail.com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@gmail.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.

Nama Samaran (seperti diriku...)hahah
Hehheh... ramai yg suka buat email begini..Contohnya tuntul_comel@ gmail.com. Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan oarang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

Nombor Dan Abjad
Contoh: abc123@gmail. com. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak ... kirim salam sahajalah..

AMCAM???...ada ngam ka atau ngam atau nda ngam heheh?????

October 13, 2009

Beza Lelaki dan Perempuan masa LUNCH..

Gambar hiasan

Lunch time

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10.Masuk toilet

Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan/pigang2/gulung2 rambut, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke??tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi?sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik"
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
35. Tutup dompet. Ambik nasi
36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
37. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
38. Cari tempat duduk lain
39. Jumpa.Duduk. .
40. Alamak.Air tak order lagi
41. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betul2kan/pigang2/gulung2 rambut
42. Order air
43. Bangun
44. Ambik sudu
45. Duduk
46. Bangun
47. Ambik Tisu
48. Duduk
49. Air sampai
50. Belek2 dompet (Step yang tadi tu)
51. Bayar
52. Tutup
53. Minum air
54. Start makan
55. Tengok-tengok orang sambil makan
56. Makan separuh..kenyang
57. Sebab dah minum air
58. Letak sudu, letak garpu
59. Pinggan tolak tepi
60. Borak2 bilang makanan tak sedap
61. Ngumpat2..tgk orang
62. Pukul 2, naik opis..
63. Ambik beg makeup !!!!!
RASAINNN LOOOO !!!!hahahah

October 12, 2009

Dengar Betul-betul....

Sabah FIsh Marketing Sdn Bhd



dun no la kenapa tiba2 sa kasi kluar ni video....apapa pun cuba la menonton dan yg penting cuba DINGARKAN hehehe.....

October 9, 2009

Disebalik Kamar


Tahukah Anda Apakah Kesannya Jika Isteri Tidak Mendapat Kepuasan Yang Secukupnya… ?

Tak taulah saya jika anda peduli atau tidak samada isteri anda mendapat kepuasan yang sepenuhnya dalam hubungan seks atau mungkin yang penting… anda rasa puas sebab dah terpancut awal…lantaklah isteri anda puas ke tidak…? Kalaulah beginilah sikap perihatin anda terhadap isteri anda, apa yang akan berlaku adalah…

Isteri Anda Benci Seks - Jika dibiarkan isteri anda terus kegersangan setiap malam, lama-kelamaan dia akan membenci seks. Apa tidaknya, setiap kali bersama, sekali orgasme pun langsung tidak dicapai apa gunanya untuk melakukan seks di masa yang lain. Si suami tidak mampu untuk memenuhi kehendak dan keinginan si isteri. Silap haribulan isteri anda juga turut membenci anda kerana anda lembikk..... (jgn jadi lembikkk broo)


Tekanan perasaan pada isteri anda - Isteri yang mana kekurangan nafkah batin daripad suaminya biasanya akan mengalami tekanan perasaan. Hari ke hari akan meningkat tekanan perasaannya. Tekanan ini akan mengganggu hubungan dengan suami dan juga membawa gangguan kesihatan kepada si isteri apabila si isteri tidak mempedulikan lagi penjagaan dirinya, makan minumnya dan keselamatannya. Lebih teruk jika tidak diatasi boleh menyebabkan sakit jiwa plak.....


Berlakunya pergolakan rumahtangga - Silap haribulan, boleh perang besar antara suami dan juga isteri. Pernah dilaporkan dalam berita si isteri menumbuk si suami disebabkan masalah ini. Biasanya isterilah yang menjadi mangsa, dipukul, diherdik dan dihina oleh si suami. Kadang kala, anak turut menjadi mangsa sehingga di dera oleh ibu bapa mereka. Inilah penangan disebabkan kegagalan si suami untuk memberi nafkah batin kepada seorang isteri


Pasangan berlaku curang - Kita banyak mendengar cerita di majalah mahupun dalam drama tempatan yang menunjukkan seorang isteri sanggup berlaku curang terhadap suaminya dengan berzina dengan lelaki lain disebabkan suaminya tidak berupaya memuaskan nafsunya. Isteri pun mencari lelaki luar yang mampu memuaskan nafsu seksnya. Siapa yang harus dipersalahkan? Adakah si isteri perlu disalahkan 100% ?... (u curang i pun curang la ekekek)


Berlakunya Penceraian - Sehinggalah peringkat terakhir, ianya akan menyebabkan penceraian. Biasa kita dengar dari cerita mahkamah syariah yang melaporkan isteri yang menuntut cerai disebabkan si suami tidak mampu untuk memberi nafkah batin yang cukup kepadanya. Ini disebabkan tekanan perasaan yang tidak dapat tertahan lagi oleh isteri tersebut.(Jgn broo Tuhan marahh..)


........bersambung BAGAIMANAKAH MENINGKATKAN KEPUASAN SEKS...sabar peminat heheh

October 7, 2009

Lu ada PAHAM kaa..

Nging nging ngung ngung.......jgn kamu bingung arrr ..heheheh

hayoo apa dia tulis pun tara paham...mau kasi paham kalu kasi call sama

itu mamak amik order.... M.G. MAMA (mee goreng mamak), Tullu Mashta (telur mata), cisu nan (cheese nan) ..

kalu ini mcm kasi skolah antar...ajar juga mari hehe

October 6, 2009

Tips Broken Heart (TBH)..


Tips untuk melupakan kekasih akibat putus cinta ini disediakan sebab dh terlalu byk person yg putus cinta..disini saya senaraikan cadangan2 utk melupakan kekasih anda.Kalau ada lagi pendapat dari korang sdri so bolehlah juga tambah-tambahkan disini.Senang nanti org yg putus cinta nk wat rujukan..

1.Korang tulis 10 pucuk surat dan korang poskan kat diri korang sendiri, pastu balas ler balik kesemuasurat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari...

2.Jauhkan diri korang daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap nangis




3.Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah,d facebook ka atau wat sesi berkenalan tepi-tepi jalan.... Bukak ler gerai khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi..

4.Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik korang bertambah, korang pasti akan lupa kat pasangan korang tu, sebab korang terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo korang....

5.Sibukkan diri korang dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah lebat nanti, korang carikk ajer yang lain, ngawin terus, senang idup takyah susah-susah nak sakitkan kepala...

6.Korang pi ngadap cermin korang yang sememangnya setia ngan korang... Korang buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu korang gelak ler sendiri...

7.Ulang perbuatan nih sampai 3x Uhh huuu Uhh huuu...

8.Kalo korang still teringat kat pasangan korang tuh,korang pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, korang wat-wat jatuh dari tangga, sampai korang trus ilang ingatan, nescaya ler.. korang akan luperkan terus pasangan korang tuh...dengan diri sendiri pun korang tak akan ingat lagi..hahahah

9.Kalo ingatan korang masih ada, pi jak rumah jiran sebelah, minjam tukol, pastu korang wat ler bodo sambil ketuk pala korang sendiri sampailer ilang ingatan...NOTE:A.kalo jiran korang tak bagi minjam tukol, korangcurikk jak, pastu lari ler..ndakan la wat sesi berkenalan ngan jiran korang lak..B.Kalo susah sangat... korang hantuk jerk paler korangtuh kat dinding umah, buat ler sampai korang rasa dah bosan dengan hantukan korang tuh...

10.Gantung gambor si-dia d dinding .. korang kutuk,korang karate, gusti, giget, mamam, telan,mingdart2 ka... wat ler pe-pe aje asal ati rasa puas..

11.Wat-wat giler jap.. sajer layan perasaan sendirik...

12. Kalau masa drive..ternampak lori KONTENA..LANGGAR AJER LORI KONTENA TU..kompom boleh lupakan kekasih

13. Berlari mengelilingi malaysia mcm Forest Gump. Dah penat baru berenti
SELAMAT BERJUANG hihihihi....

October 5, 2009

Pancutan Wanita

gambar hiasan


Orgasme Biasa:

Wanita akan merasai pengecutan yy sedikit pada alat kelaminnya dan lelaki juga turut boleh merasainya sedikit pada zakar atau jarinyerrrr….

Kehiasannya boleh bertahan selama beberapa saat sehingga ke satu minit dan boleh berlaku beberapa kali.

Wanita akan berasa hilang ketegangan dan terasa relaks dan santai. Wanita boleh merasai organsme berganda-ganda jika dia mau..

Orgasme Pancutan / Ejakulasi:

Wanita akan merasai sesasi kemutan yg amat mendalam, getaran yg hebat akan dirasai bermula dari dalam faraj dan uterus. Wanita sendiri boleh menyedari dan melihat getaran pada faraj dan tubuh badannyerr. Ianya kelihatan seperti terkemut-kemut keluar dan masuk akibat pergerakan otot yg bergetar dengan hebatnyaa…..(wowwww)

Faraj wanita akan berusaha menolak zakar atau jari lelaki keluar akibat daro getaran hebat ini..

Ianya bertahan lebih lama dan boleh berlaku berganda-ganda sehingga lebih kurang 20 minit, jika ransangan diterusakan…

Berlakunya pancutan/semburan,dan cairan boleh terpancut/tersembur dari ½ inci sehingga 3 kaki (jauh gilerrrrrrrrrrrr, mantap seitttt) dan boleh berlaku lagi jika ransangan diteruskan

Perasaan tenang, santai dan relaks adalah lebih mendalam semasa dan selepas enjakulasi.

Selepas orgasme pancutan/enjakulasi pertama berlaku selepas itu akan lebih mudah untuk berlaku setelah pengalaman pertama…(makin mantap laitu hahha)..Berlainan dengan organsme biasa yang kadang-kadang sukar dialami wanita walaupun telah berpengalaman..(too bad)


October 1, 2009

RAHSIA BANTAL

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-


1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya bantal

Kasihan betul... pergi kedai belilah satu

heheheheheheh.......

September 15, 2009

UcaPan RaYa..


Adalah dengan ini sa ingin mengucapka
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI
kepada:

MyBro & Family
Alvin@Deffo
Bobby
Lissa
Zam
Kertijah
Rashida
Dr.Rahim(bos)
Jasni
Mr.JD@Jerome
Neo
Usal
Joey@Din
Sue@Eskrim
Hairul
Ikram
Zulfadhli
Newton@Jr
Peiijal@Faizal
Ryan
Pojie
Sazali
Zura
Ayie

dan kepada semua yg tak tertaip(hehehe).....MAAF ZAHIR DAN BATIN..
SELAMAT BERCUTI..

Balik ke kampung membawa rendang,
berhati2 di jalanraya,
apa pandang2,
bak sini duit raya...


September 11, 2009

Cara Untuk Kurus Tanpa ubat-ubatan (Part 1)




18. TUMPUKAN PERHATIAN UNTUK SIHAT, BUKAN KURUS

Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada untuk kekal sihat dan segar. Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.

19. Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus. Khusus untuk sayuran, anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak(misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.

20. Ketika memilih piring makanan , ambilah piring yang rata dan bukan piring cekung. Ambil sayuran dahulu untuk memenuhi piring, kemudian baru nasi dan yang terakhir, lauk dagingnya. Jika ingin tambah, hanya sayuran yang boleh anda ambil. Jangan lupa, makanlah di meja makan dan jangan di sembarang tempat apa lagi sambil menonton tv. Sebab, makin menarik program tv, semakin banyak makanan ringan yang anda habiskan!

21. Selain memberi peluang makanan untuk turun , kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan santai kerana perut anda baru saja terisi.

22. Khusus bagi kaum wanita , yang juga perlu diperhatikan adalah tabiat berbelanja dan memasak. Seelok-eloknya, tidak berbelanja semasa perut kosong. Rancanglah perbelanjaan sesuai dengan keperluan. Jika ingin membeli makanan, kunjungilah dahulu gerai buah dan sayuran. Gerai makanan segera harus anda kunjungi paling akhir sekali jika memang benar-benar memerlukannya.

23. Untuk mengempiskan perut , gerakan punggung yang ringan tetapi lama akan lebih efektif. Latihan dapat dilakukan dengan alat seperti untuk permainan hula hoop. Gerakan ini mungkin boleh disamakan dengan gerakan penari gelek, dangdut atau hula-hula yang memiliki perut lebih kecil dan cantik.

24. Kurangkan pengambilan gula kerana setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilokalori.

25. Beberapa aktiviti fizikal yang mudah untuk langsing

i. Jalan cepat. Gunalah kasut yang cukup selesa dipakai agar kaki tidak melecet dan sihat

ii. Gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas. Jika terlalu tinggi,naik tangga untuk beberapa tingkat, kemudian sambunglah denagan menaiki lif

iii. Renang adalah latihan menyeluruh. Berenang dengan laju dengan nafas yang dalam

iv. Bersenam atau peregangan, sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku. Melenturkan otot dapat melancarkan peredaran darah

v. Tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama. Ini dapat mencantik dan merampingkan peha."

*Bersambung.....

June 15, 2009

lagu hari ini..



Lirik Lagu Saat Kau Pergi - Vagetoz
Saat kau pergi

Berlinanglah air mataku

Betapa cinta ku rasakan

Kebahagiaan itu

Kini lenyaplah sudah

Tak pernah ku inginkan

Perpisahan ini terjadi

Ku hanya bisa merelakan

Jika memang kau pikir

Ini lah yang terbaik

reff:Tak perlu kau beri alasan

Mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku

Karena ku yakin mungkin semuanya itu bisa

Membuatmu bahagia

Sepenuhnya ku menyadari

Bahwa cinta itu tak mesti harus memiliki

Namun ku akan terus selalu menyayangimu

Setulusnya hati

Tak pernah ku inginkan

Perpisahan ini terjadi

Betapa cinta ku rasakan

Kebahagiaan itu

Kini lenyaplah sudah

*repeat reff

Saat kau pergi

Berlinanglah air mataku

May 21, 2009

Memories For Tommorow..

perjalanan penuh segala mcm memorie haha......buli cam sa yg mana satu???

video

Credit to Mdm Dorothy our colleague yg panat2 buat ni "movie" hehehhe

May 19, 2009

KAAMATAN SONG

Dengarkan lahhh akan kesiukan aramaitee nya...heheh
"This Is KAamatan"


Promosi..

untuk kali sa mempromote website sorg kawan dr NORTH BORNEO..pa lagi kalau bukan KUDAT...
jom kita tinjau apa yg ada d sana...

http://www.inukiran.asliborneo.com/

asliborneo memaparkan aktiviti masyarakat di kampung inukiran terutama suku rungus....tu la url website pun inukiran.asliborneo.com...

diselitkan juga ruangan forum untuk pelawat berinteraksi mengenai bahasa,budaya dan sebagainya.....heheh jadi JOM KITA MELAWATTTT...

May 15, 2009

saat keboringan

nda tau pa mo buat saat2 dilanda keboringan.....tiba2 jak ada idea ni memperdajalkan diri sediri
dan hasilnya hahahhahahahaha.....tapi sa suka heheh..

May 8, 2009

GEt ReaDY.....

Ke GARIsannn SEDIAAAAA Lariiiiiiii.......

hahaha...dia dtg lagi tahun ni...kalau last year sa jadi volunteer,harap2 dis year jadi runner..
ADA HARAPAN KAH??????
mesti ada punya ba kannn..c cumpit baini..ndada yg mustahil da bilang...hahaha
full marathon(42km),half marathon(21km) or 10 km sijaa...
ermmmm.......sa mau men tikam2 luk hehe..

taim jadi volunteer last year....seawal jam 4am ni ging hahaha

dis year jadi sebahgian dr dorg semua hahha...buli ka sia lawan tunahhhh urg itam ahh?
Mklumat lanjut klik la d bawah ni.




May 7, 2009

Hari NI sa emergency leave...



"Boss,..sayer nak mintak emergency leave boss,betul

Boss,saya serious
nih,saya tak tipu,terpaksa ambik emergency leave nih....Gambarnya pun
saya hantar sekali nih boss...tolonglah boss,betul boss,saya tak tipu
....... sungguh..... .. Tengoklah gambar nih bosss..."





















April 8, 2009

JUALAN MURAH




Mcm2 saiz ada....Baby-t M & L, T-shirt besa S, M, L & XL

Setakat ni hanya T-shirt berwarna HITAM sahaja....

Baiklah sepa yg berminat just inform gue yaa hehehe...

March 27, 2009

MY Baju


Wowo seperti yg kamurg sedia maklum 28hb mac satu kempen yg dipanggil EARTH HOUR..bermula dr jam 8.30-9.30 seluruh dunia akan bergelap (kpd mereka2 yg ada kesedaran dan mengambila bahagian sajer yer).


Jadi sama2 la kita menyokong...TUTUP SUIS LAMPU ANDA SEBAGAI TANDA SOKONGAN


My Baju..hehehe (abis stok suda)



WALLPAPER



March 25, 2009

INFO FILEM


SINOPSIS FILEM JANGAN TEGUR


Jangan Tegur mengisahkan Natasya (Julia Ziegler) yang telah terlibat dengan kemalangan jalan raya dan koma selama beberapa minggu. Sewaktu di dalam koma, Natasya telah bermimpi tentang seorang gadis bernama Baizura (Nadia Mustafar) yang disyaki telah hilang 2 tahun secara misteri tanpa khabar berita. Natasya sering diganggu dengan mimpi-mimpi aneh yang menceritakan akan kesengsaraan Baizura yang telah dibomoh dan sering didatangi makhluk-makhluk halus.

Tersedar dari koma, Natasya mula mengalami perkara yang sama seperti yang telah dialami oleh Baizura. Daya penglihatannya tidak membataskan dia melihat makhluk-makhluk halus itu. Ini menambahkan kerunsingan suami Natasya iaitu Kamal. Kamal (Pierre Andre) pula adalah seorang yang tidak mempercayai benda-benda khurafat ini sehinggalah dia melihatnya sendiri.
Melalui mimpi-mimpi yang dialami, Natasya mula menyiasat apakah yang telah berlaku kepada Baizura. Siasatan yang dilakukan telah menyebabkan dia sering diganggu oleh makhluk-makhluk yang menganggu Baizura seperti dalam mimpinya.

Apakah yang berlaku kepada Baizura? Mengapakah Natasya dibayangi dengan kemunculan Baizura? Apakah kaitan mereka berdua? Saksikan kemunculan filem Jangan Tegur yang bakal menemui anda nanti..

Pelakon lain yang turut menjayakan filem ini adalah Almy Nadia, Ellie Suriati, Azri Iskandar, Kaza dan ramai lagi.





JOm ramai2 p tingukkkkk....

March 6, 2009

Celebs and Their Car








hahahahah..jan marah ahh

March 4, 2009

VOTE EARTH FOR EARTH HOUR 2009




Dear All,

We are about to enter the final month before Earth Hour. We set ourselves some very ambitious targets for Earth Hour 09 hoping to reach 1 billion people and have 1000 cities and towns taking part. With the overall aim to create a global mandate for action on climate change in the year of the Copenhagen negotiations.

With four weeks to go, thanks to the inspiring efforts of WWF staff and our partner organisations around the world, Earth Hour will be happening in more 78 countries and hopefully by the end of the week 700 cities and towns.

Last week - we know that every 20 seconds someone viewed the Earth Hour video on youtube, and approximately every 7 seconds someone mentioned "Earth Hour" on the web.

You can view our latest PSA below featuring music by Coldplay, artwork by President Obama's campaign artist Shepard Fairey and voiceover by Cate Blanchett on our EH youtube.com site.

http://www.youtube.com/user/earthhour2009

If 2009 is anything like 2007 and 2008 - the last four weeks will see a massive increase in interest in Earth Hour. Though we expect, with a campaign on this scale, there will be inevitable challenges as we head towards 8.30pm, 28th March and beyond. However with the fantastic efforts and support across the network - we look forward to an amazing night in March.
Finally the team in South Africa asked Nobel Peace Prize winning, Archbishop Desmond Tutu to become a global ambassador for Earth Hour - he said the following words

"The threat of climate change is the greatest human induced crisis facing the world today. It is totally indiscriminate of race, culture and religion. It affects every human being on the planet.

Earth Hour is an opportunity for every man, woman and child from all corners of the globe to come together with a united voice and make a loud and powerful statement on the issue of climate change.

If we all perform this one simple act together, it will send a message to our governments too powerful for them to ignore. They will know the eyes of the world are watching. he said.

Best regards,

Andy



Andy Ridley
Executive Director
Earth Hour Global
WWF
Sydney
Australia

January 13, 2009

SIARAN TERGENDALA


January 9, 2009

Jelmakan IMPIAN menjadi REALITI..

Kepada anda yang berbakat menyanyi dan menghibur, serta berumur antara 17 dan 35 tahun pada 1 Januari 2009, Kadus Entertainment akan menganjurkan pertandingan 'KE Next Top Entertainer' di mana hadiah-hadiah lumayan menanti anda!
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 Januari 2009. Borang penyertaan boleh didapati dari Pusakag Cafe Donggongon, Ace Club Bukit Padang dan Chempaka Square Penampang, Ligo Music Centre di CKS Donggongon, Centre Point dan Inanam atau dari website Kadus Entertainment di http://www.kadusmusic.com/
Maklumat lanjut serta peraturan mengenai pertandingan 'KE Next Top Entertainer' boleh didapati dari website Kadus Entertainment di http://www.kadusmusic.com/ atau dengan menghubungi individu-individu berikut:
① MARK (0168021500) ② JASONJAY (0168461914) ④ GOGDS (0195305512)